Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Αγορά κυψελών … τη πρέπει να προσέξουμε?

Επειδή τίποτα δεν μας το χαρίζουν και κάθε φόρα που επενδύουμε σε κάτι βάζουμε το χέρι βαθιά στην τσέπη. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε και σίγουροι ότι αυτό που αγοράζουμε είναι καλό.

Υπάρχουν πάρα πολλοί κατασκευαστές που της φτιάχνουν και δεν μπορούμε να ξέρουμε ότι αυτό που θα πάρουμε θα μας βγει και καλό. Αν δεν έχουμε και την ανάλογη εμπειρία μπορούμε πολύ εύκολα να την πατήσουμε και να πάρουμε κάτι σκάρτο.

Καλύτερα πριν επιλέξουμε μια κυψέλη από το ιντερνέτ να πάμε να την δούμε από το κατάστημα , γιατί πολλές φόρες αυτό που βλέπουμε στο ιντερνέτ απέχει πολύ από αυτό που πραγματικά είναι.

Όλοι θέλουν να πουλήσουν και να βγάλουν το μέγιστο κέρδος αλλά και εμείς θέλουμε αυτό που θα αγοράσουμε να είναι καλό και να μην παίζουν με την νοημοσύνη μας.

Πρόσφατα είχα δυσάρεστη εμπειρία με αγορά κυψελών από κατά τα αλλά <<επαγγελματία>>!!!…

Τη πρέπει να κοιτάμε σε μια κυψέλη για να μην την πατήσουμε?

Το κυριότερο να μην έχει σκασίματα το ξύλο!!! Αν η κυψέλη έχει σκασίματα πολύ σύντομα θα σαπίσει και θα είναι για πέταμα…  η κυψέλη θα πρέπει να μην έχει στοκαριστεί πουθενά! Και να μην έχει καμιά εξωτερική επέμβαση που καλύπτει κάποιο ελάττωμα της…

Να μην τρέχει ρετσίνι από τα ξυλά της κυψέλης…

Να μην έχει ρόζους η έστω να έχει όσο γίνεται πιο μικρούς ρόζους, ο ρόζος είναι ένα κλαδί δέντρου που έχει απορροφηθεί από το ξύλο. όσο πιο μεγάλος ο ρόζος τόσο πιο κακή η ποιότητα του ξύλου! Οι νεκροί ρόζοι και οι σάπιοι ρόζοι είναι αυτοί που δημιουργούν τα περισσότερα προβλήματα στο ξύλο γιατί πέφτουν και ξεκολλάν από αυτό.

Πολλές φόρες αυτό που αγοράζουμε φθηνό μας βγαίνει ακριβά αν η κυψέλη μας χαλάσει στα 2 χρόνια και είναι για πέταμα!    
    
Η κυψέλη να είναι συναρμολογημένη σωστά και να μην είναι σκεβρωμένη και να μην υπάρχουν κενά μεταξύ τον πλευρών της κυψέλης, οι ενώσεις της κυψέλης να μην προεξέχουν.

Τα ποδιά της κυψέλης να μην προεξέχουν από το πάτωμα για να μην σαπίσουν γρήγορα, καλό είναι την κυψέλη να μην την ακουμπάμε στο χώμα και να έχει μια μικρή κλίση προς τα μπροστά.

Δεν χρειάζεται να έχουμε χρόνια στον χώρο για να ξέρουμε πια κυψέλη δεν είναι καλή! Μέχρι και ο επτάχρονος γιος μου βλέποντας της κυψέλες κατάλαβε ότι ήταν χάλια! Βλέποντας πως είναι η κυψέλη καταλαβαίνουμε τι είναι αυτό που πρέπει να αποφύγουμε σε μια κυψέλη!!!

Πρόσφατα έκανα μια αγορά κυψελών από μελισσοκομικό κατάστημα και αποδείχτηκαν απαράδεκτες!

Κυψέλες με σκασίματα από άκρη σε άκρη που πολλές φόρες το ξύλο είχε σκάσει τόσο που φαινόταν και εξωτερικά, στοκαρισμένες! Σε μερικά σημεία είχε φύγει ο ρόζος και είχε κωλύσει κομμάτι ξύλου. Απαράδεκτες!

Τον ανάγκασα να έρθει να της πάρει πίσω και να μου φέρει άλλες καλές!!! το πόσο καλές θα είναι ο χρόνος και ο καιρός θα το δήξει!!!

Μου είπε θα βάλω τα παιδιά να ξεχωρίσουν κάποιες καλές και θα στης φέρω!

Το τι δικαιολογίες μου είπε είναι απίστευτο και δεν δείχνουν ότι αυτός ο άνθρωπος είναι επαγγελματίας.   
 
Αρχικά τον πήρα τηλ και τον ρώτησα αν μπορεί να μου της φέρει στο σπίτι μου μιας και το κατάστημα είναι στην πόλη που μένω, μου της έφερε και άρχισε να της ξεφορτώνει. Πριν φύγει άνοιξα μερικές και της κοίταξα και είδα ότι είχαν σκασίματα εσωτερικά και είχαν στοκαριστεί με ξυλόκολλα.   
Όταν του έδειξα της κυψέλες πως ήταν μέσα έκανε τον έκπληκτο αρχικά και μου είπε πως δεν της είχε ελέγξει αυτός και ότι αυτός της παίρνει έτοιμες και της πουλά στο κατάστημα του. Αργότερα μάλλον ξεχάστηκε και πάνω στην κουβέντα μου είπε πως είχε ακόμα καμιά 200αρια τέτοιες!!! Άρα ήξερε τη κυψέλες μου έφερε και σε τη κατάσταση ήταν!!! Μάλλον πιστεύει ότι δεν θα το προσέξω. Απαράδεκτος!!! Και κάθε άλλο παρά επαγγελματίας!!!

Τελικά τον πλήρωσα αφού συμφωνήσαμε να μου φέρει άλλες την δευτέρα και να του της δώσω αυτές πίσω. Σήμερα τον πήρα τηλ και κανονίσαμε να βρεθούμε για να του δώσω αυτές που είχα και να μου δώσει άλλες που ήταν πιο καλές. Τελικά ήρθε με μισή ώρα αργοπορία από την ώρα που μου είπε και μου έφερε της νέες κυψέλες. Ο θεός και η ψυχή του όποιος πέσει στην παγίδα και της αγοράσει!!! όσοι πάρετε κυψέλες ελέγξτε της από μέσα καλού κακού πριν της πληρώσετε!!! Ήταν η πρώτη και η τελευταία φόρα που αγόρασα κυψέλες από το συγκεκριμένο κατάστημα, αυτές που μου έφερε ήταν σχετικά καλές αλλά δεν μπορώ να τον εμπιστευτώ ξανά! Σας παραθέτω και μπόλικο φωτογραφικό υλικό από της καταπληκτικές κυψέλες του!!! :p προσοχή λοιπών γιατί δεν μας της δίνουν τσάμπα!  


μεγάλος ρόζος

ο πάτος προεξέχει...

    εσωτερικό σκάσιμο ξύλου...    αποπίτων ροζος και προχειρο κάλυμμα με λεπτό ξύλο.

    εξωτερικό σκάσιμο ξύλου...

                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου